ShortScale Forum Index www.shortscale.org
Head 'n Neck Above
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
UploaderUploader   ShortScale WikiBuilder

If I hook monitor speakers up to this bad boy....

 
Post new topic   Reply to topic    ShortScale Forum Index -> Playing Technique, Theory, Recording Tips, and Talk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nomorebridge
.
.


Joined: 12 Aug 2008
Posts: 152

PostPosted: Sat Dec 13, 2008 3:10 pm    Post subject: If I hook monitor speakers up to this bad boy.... Reply with quote

http://www.guitarcenter.com/M-Audio-ProFire-610-FireWire-Recording-Interface-105137558-i1421951.gc

this might be a noob question well it is.... I've never owned an audio interface

Can I use it as PA via compuer or will I have just a shit load of latentcy issues as I sing?

Also it can opperate as a stand alone preamp... I don't suppose I could use it as PA (to sing through) that way... it would need some for of power amp right?

have I got this all wrong, thanks guys?
Back to top
View user's profile Send private message
More Cowbell
.
.


Joined: 20 Apr 2006
Posts: 6206
Location: Jefferson, GA

PostPosted: Sat Dec 13, 2008 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

Its just a preamp for boosting the signal of a mic, its not an amp. It also will convert the signal to digital for input into your computer.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
nomorebridge
.
.


Joined: 12 Aug 2008
Posts: 152

PostPosted: Sat Dec 13, 2008 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

Thought so but if I have monitor speakers attached and my computer on running something like Cubase.... If I sang through it my voice would come out right.... like a PA, no?... even if I chose not to reord it... which I wouldn't be..yet

It's primitive I know.... But I need an audio interface and I need some kind of PA for a practice room.... but can only afford one... I thought this may be a way around it
Back to top
View user's profile Send private message
More Cowbell
.
.


Joined: 20 Apr 2006
Posts: 6206
Location: Jefferson, GA

PostPosted: Sat Dec 13, 2008 3:59 pm    Post subject: Reply with quote

If your computers monitor speakers will get loud enough for your practice then you could use this to input your mic into your cpu and out your cpu's monitor speakers. I've done it before, but put the mic through headphones instead of out a monitor.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
nomorebridge
.
.


Joined: 12 Aug 2008
Posts: 152

PostPosted: Sat Dec 13, 2008 4:32 pm    Post subject: Reply with quote

Cheers I appreciate your help the headphone option is one I will be using also hopefully!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    ShortScale Forum Index -> Playing Technique, Theory, Recording Tips, and Talk All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB 2001, 2002 phpBB Group

Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Blocked registrations / posts: 602589 / 0

Guitars at Musician's Friend

Help support this site by clicking the above link!